Cginf Tvfuts Hzkezels Parkols Helyijrat

Főoldal

Lakossági tájékoztató!

November 1-én a helyijárat hétköznapi menetrend szerint közlekedik, kiegészítve a Dobó térről Diszelig és vissza közlekedő 18:00 és 19:00 órakor induló járatokkal.

Tapolcai Városgazdálkodási Kft.
Felhívjuk figyelmüket, hogy Tapolca városában 2023. január 1-től új helyijárati menetrend lép hatályba amely az alábbi linken megtekinthető, letölthető:


Helyijárati menetrend érvényes 2023. január 1-től visszavonásig – Letöltés


Tapolcai Városgazdálkodási Kft.
Tisztelt Utasok!

Az üzemanyag árak emelése jelentősen drágitotta az autóbuszok üzemeltetését, így kénytelenek vagyunk díjat emelni. Az emelés nem fedezi a költségeket, de valamennyire csökkenti a veszteséget.

Augusztus 01-től a vásárolható bérletek és jegy ára az alábbi:

  • szakaszhatár nélküli vonaljegy: 300,- Ft
  • összvonalas havi bérlet: 5.500,- Ft
  • tanuló és nyugdíjas havi bérlet: 2.400,- Ft


Képviselő-testületi határozat letöltése

Tapolcai Városgazdálkodási Kft.

Tisztelt Utazóközönség!

A helyijáratú autóbusz közlekedés az országban sehol nem nyereséges tevékenység. A veszteség nagyságát befolyásolhatja, hogy a feladat elvégzése saját, vagy idegen vállalkozással történik.
Az önkormányzat döntésének megfelelően 2018. április 1-től a Tapolcai Városgazdálkodási Kft. végzi ezt a tevékenységet. A feladatot 3 db Németországban vásárolt Mercedes Benz Citaro típusú, alacsonypadlós városi autóbusszal végezzük. A járművek nagyon jó műszaki állapotban vannak, így várhatóan jelentősebb felújítási munkákat a közeljövőben nem kell rajtuk végezni. Öt gyakorlattal rendelkező gépjármű vezetőt vettünk fel.
A lakosság számára fontos információk:

  • a jegyek és bérletek díja nem változik
  • menetjegyet kizárólag az autóbusz vezetőjétől lehet vásárolni
  • a bérletek Társaság Arany J. u. 1. sz alatti Információs irodájában és Dobó lakótelepi kispostán vásárolhatók
  • a teljes árú, és a nyugdíjas bérletekhez Társaságunk az Arany J. u. 1. sz alatti Információs irodában fényképes bérletigazolványt készít. Ehhez szükséges egy igazolványkép. A havonta vásárolandó bérletszelvények csak ezzel az igazolvánnyal együtt érvényesek